Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka na pomidorowo

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 10 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 5 ziarenek
przyprawa uniwersalna 1,5 łyżki
przecier pomidorowy 2 czubate łyżki
brązowy cukier 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka na pomidorowo

Kroki postępowania

1
Skrzydełka oczyścić, zalać wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie i przyprawę uniwersalną, zagotować. Gotować je prawie do miękkości.
Krok 1 - Skrzydełka na pomidorowo foto
2
Przecier wymieszać z cukrem i papryką. Dolać do niego 1/2 szklanki wywaru, w którym gotowały się skrzydełka, wymieszać.
Krok 2 - Skrzydełka na pomidorowo foto
3
Skrzydełka wyjąć z wywaru, przełożyć do naczynia do zapiekania, zalać pomidorowym sosem, przykryć i odstawić na 2-3 godziny.
Krok 3 - Skrzydełka na pomidorowo foto
4
Po tym czasie skrzydełka wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec ok. pół godziny, odwrócić na drugą stronę i piec dalej do zrumienienia.
Krok 4 - Skrzydełka na pomidorowo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 30.10.2013 15:52
Apetyczne skrzydełka. Zjadłoby się.
Jaheira11 15.03.2012 22:23
muszę koniecznie wypróbować
Weronika_eM 17.12.2011 15:23
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak