Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 300 g
sos sałatkowy ziołowy 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
oregano 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
feta 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów

W osolonej wodzie zagotować fasolkę, po czym ostudzić ją i osuszyć. Umyć a następnie sparzyć pomidory, obrać ze skórki, i pokroić w dowolny sposób. Cebulę obrać i pokroić w krążki, oddzielając od siebie warstwy, i wymieszać z serem feta pokrojonym w słupki lub kostkę. dokładnie wymieszać składniki z dowolnym sosem ziołowym i obsypać oregano. Można doprawić sałatkę solą i pieprzem jeśli ktoś uzna to za konieczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak