Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Makaron lazagne
mięso mielone 1 kg
koncentrat pomidorowy niecały słoiczek
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 mała
czosnek 2 ząbki
mleko 500 ml
masło miękkie 40 gram
mąka 60 gram
sól 0,5 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 2 szczypty
żółty ser 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne

Sos beszamelowy:masło rozpuszczamy wrondeku,dodajemy mąkę,ciągle mieszamy,zalewamy mlekiem i ciągle mieszając przyprawiamy solą i gałką muszkatołową.Mięso mielone smażymy z posiekana cebulką,rozdrobnionym czosnkiem,koncentratem,musztardą i przyprawami do smaku.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem,na spód dajemy troszkę sosu beszamelowego,na to plastry makaronu,mięso mielone,sos,żółty ser starty,znów plastry makaronowe. Kolejna warstwa tak samo a na wierzch dajemy sos i dużo żółtego sera. Pieczemy 20-30 minut w 180 stopni. Pyszna!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 15.02.2012 22:12
świetna :)
anula250 15.01.2012 14:13
Moje ulubione danie :)
emylka86 07.01.2012 18:57
taka domowa jest najlepsza!
[email protected] 29.11.2011 10:20
pyszne :)
stokrotka 02.11.2011 10:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak