Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z malinowym dressingiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
sos sałatkowy sałatka Napoli 1 sztuka
szczypiorek 4 sztuki
pomidor cherry 150 g
ogórek świeży 1 sztuka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
oregano 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
sok pomarańczowy 2 łyżki
przecier malinowy 100 ml
feta 150 g
rzodkiewka 5 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z malinowym dressingiem

Warzywa umyć w zimnej wodzie a następnie osuszyć. Paprykę oczyścić z miąższu i pestek, oraz pokroić na cieńsze około 5mm szerokości słupki. Ogórka nie obieramy, przecinamy go na pół i kroimy w plasterki by otrzymać półksiężyce. Z sałaty lodowej oberwać 3-4 największe liście i uformować z nich koszyczek, resztę sałaty drobno porwać. Porwaną sałatę wymieszać w misce z pomidorkami przekrojonymi na pół, oliwą z oliwek i oregano. Szczypiorek pociąć pod lekkim kątek na paseczki. Rzodkiewkę pociąć w plasterki, a z jednej ponacinać w taki sposób by uformować kwiatka lub różyczkę do dekoracji. Mieszankę warzyw przekładać do koszyczka z liści sałaty. Ser feta pokroić w słupki i ułożyć na wierzchu. Przecier malinowy wymieszaj z musztardą, sokiem pomarańczowym oraz Sosem sałatkowym Sałatka Napoli. Tak aby otrzymać gęsty dressing. Na środku talerza wylać plamę sosu i za pomocą łyżki rozmazać ją tworząc artystyczne promienie. Całość udekorować rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak