Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1 szt
odrobina przyprawy w płynie Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
keczup (łagodny czy pikantny zależy od preferencji konsumenta) 1 mały słoiczek
majonez 1 mały słoiczek
jaj ugotowanych na twardo 5 szt
ogórków konserwowych 7 szt
puszka kukurydzy konserwowej 1 szt
puszka groszku konserwowego 1 szt
cebula 1 cukrowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa.

1-sza warstwa: pierś kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Usmażyć na małej ilości oleju podlewając w trakcie przyprawą maggi-nie solić. Ostudzić. Rozłożyć na dnie przezroczystej szklanej salaterki;
2-ga warstwa: rozsmarować na mięsie keczup ;
3-cia warstwa: pokrojone w kostkę jajka;
4-ta warstwa: rozsmarować majonez na jajkach;
5-ta warstwa: pokrojone ogórki konserwowe;
6-ta warstwa: rozsmarować keczup;
7-ma warstwa:bardzo drobno posiekana cebula;
8-ma warstwa: majonez;
9-ta warstwa: rozłożyć po wierzchu kukurydzę konserwową;
10-ta warstwa: posmarować keczupem;
11-ta warstwa: rozłożony równo na wierzchu groszek konserwowy.
Wstawić do lodówki i odczekać kilka godzin lub zrobić dzień wcześniej.
Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 10.03.2012 12:49
Oj, zjadłabym :)
kasiurek 19.10.2010 09:12
takie sałatki są super, polecam
ZEWA 20.09.2010 10:32
aż chce się jeść
Justyna223 28.08.2010 13:30
uwielbiam właśnie takiesałatki
SmacznaPyza 14.07.2010 16:47
dzień wcześniej zrobić bo musi się dobrze przegryźć i wtedy jest pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak