Sałatka warstwowa.

Sałatka warstwowa.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójna pierś z kurczaka

    1 szt
  • odrobina przyprawy w płynie Przyprawa do zup Kucharek-

    do smaku
  • keczup (łagodny czy pikantny zależy od preferencji konsumenta)

    1 mały słoiczek
  • majonez

    1 mały słoiczek
  • jaj ugotowanych na twardo

    5 szt
  • ogórków konserwowych

    7 szt
  • puszka kukurydzy konserwowej

    1 szt
  • puszka groszku konserwowego

    1 szt
  • cebula

    1 cukrowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1-sza warstwa: pierś kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Usmażyć na małej ilości oleju podlewając w trakcie przyprawą maggi-nie solić. Ostudzić. Rozłożyć na dnie przezroczystej szklanej salaterki;
2-ga warstwa: rozsmarować na mięsie keczup ;
3-cia warstwa: pokrojone w kostkę jajka;
4-ta warstwa: rozsmarować majonez na jajkach;
5-ta warstwa: pokrojone ogórki konserwowe;
6-ta warstwa: rozsmarować keczup;
7-ma warstwa:bardzo drobno posiekana cebula;
8-ma warstwa: majonez;
9-ta warstwa: rozłożyć po wierzchu kukurydzę konserwową;
10-ta warstwa: posmarować keczupem;
11-ta warstwa: rozłożony równo na wierzchu groszek konserwowy.
Wstawić do lodówki i odczekać kilka godzin lub zrobić dzień wcześniej.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rjustysia

10.03.2012 12:49
Oj, zjadłabym :)

kasiurek

19.10.2010 09:12
takie sałatki są super, polecam

ZEWA

20.09.2010 10:32
aż chce się jeść

Justyna223

28.08.2010 13:30
uwielbiam właśnie takiesałatki

SmacznaPyza

14.07.2010 16:47
dzień wcześniej zrobić bo musi się dobrze przegryźć i wtedy jest pyszna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat