Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta duszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 głowka
cebula 3 sztuki
marchew 2 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki
margaryna 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta duszona

kapuste pokrój zalej wrząca wodą i gotuj 5 min bez przykrycia.Dodaj sok z cytryny i gotuj następne 5 minut. Odcedź.Cebule i marchew drobno pokrój obsmaż na margarynie i dodaj do kapusty. Przypraw i duś pod przykryciem mieszając aż warzywa będą miękkie.Podawaj kapuste do dań z wieprzowiny gęsi lub kaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak