placek warzywny

placek warzywny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    20 dag
  • cukinia

    1
  • cebula

    1
  • jajka

    6
  • ser żółty

  • oliwa

    3 łyżki
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę pokroić na kawałki podobnie cukinię i cebulę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę włożyć na nią warzywa. Doprawić do smaku dodać czosnek. Można dodać dowolne zioła. Smażyć ok. 10 minut. aż warzywa zmiękną. Jajka roztrzepać i zalać nimi warzywa. Smażyć placek na niewielkim ogniu. Cały czas delikatnie mieszając. Gdy masa się zetnie posypać serem żółtym. Przykryć i smażyć jeszcze 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat