Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka po kalifornijsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
cytryna
limonka
miód 2 łyżki
śmietana 150 ml
mąka 2-3 łyżki
oliwa
bulion 1 szkl
tymianek
pieprz
sól
kumkwat 3-4 szt
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka po kalifornijsku

Czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso rozciąć tak by uzyskać duży płat.Natrzeć czosnkiem,tymiankiem,solą i pieprzem.Cytrusy sparzyć osuszyć.Kumkwaty i limonkę pokroić w plasterki rozłożyć na mięsie.Filet zwinąć posmarować miodem, obsmażyć na rozgrzanej oliwie,zalać bulionem dodać skórkę z limonki i cytryny i dusić 50min na małym ogniu.
Miękkie mięso wyjąć pociąć w plastry,cytrynę pokroić w kostkę.Sos z duszenia przecedzić ,dodać cytrynę gotować 5min.Śmietanę wymieszać z mąką,wlać do sosu doprawić solą,pieprzem,zagotować.Podawać z sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.09.2012 10:47
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak