Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 litr
jaja 2
woda
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Ciasto zagnieść wolniejsze jak na kluski, cienko wałkować, wycinać krążki, zawijać w nie jagody. Pierogi rzucać na kipiącą wodę, a gdy wypłyną, odsunąć z ognia i na boku pod przykryciem gotować jeszcze 5 minut. Podać ze śmietaną i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 03.04.2012 08:19
smakowite
rjustysia 29.11.2011 12:26
Bardzo lubię pierogi
jolanta19 16.11.2011 18:57
uwielbiam
agnieszka214 02.11.2011 07:47
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak