Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

1. Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę dodając szczyptę soli. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy delikatnie żółtka ciągle ubijając,

2. Mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz proszek do pieczenia razem wymieszać i powoli dodawać do białek delikatnie mieszając.

3. Gotowe ciasto wlać do blaszki i piec ok 20-25minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Gorące ciasto pozostawiamy w piekarniku aż ostygnie aby za szybko nie opadło.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.12.2012 09:53
fajny
Emilia22 02.11.2011 07:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak