Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaską

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8-10 sztuk
kiełbasa cienka 20 dag
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
śmietana 50 ml
woda 50 ml
zioła 2 łyżki
sól do smaku
ser żółty 4-5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaską

Ziemniaki obieramy i oczyszczamy, kroimy w plasterki, podobnie pieczarki. Kiełbasę kroimy w plasterki, cebulkę w piórka. Pieczarki i cebulę podsmażamy na oleju( na oddzielnych patelniach). W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: ziemniaki, kiełbasę, pieczarki, cebulę i ser żółty. Warstwy powtarzamy. Zioła i przyprawy mieszamy z wodą i śmietaną. Zalewamy nią zapiekankę. Zapiekamy przez około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 14.01.2014 21:15
fajnie wygląda
Wafelek2601 07.02.2013 08:57
Pyszna
IKrakowianka 30.11.2012 18:39
super danie
Poison1988 18.11.2011 19:25
pysznie :)
Kopiko1983 14.11.2011 06:35
Smaczne i pozywne danie!
IlonaAlbertos 04.11.2011 20:53
Pierwsze zdjecie dodałam przez przypadek, ale już zgłosiłam do usunięcia :)
agnieszka137 01.11.2011 23:44
apetyczna
Katarzyna/kate1980 01.11.2011 22:08
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak