Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa na porcji rosołowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mieso rosołowe 1 porcja
włoszczyzna 1 pęczek
śmietana 2-3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 sztuk
natka pietruszki 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 słoiczek
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa na porcji rosołowej

Do garnka wkładamy porcję mięsa,zalewamy woda i wstawiamy na ogień. Dokładamy ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty. Następnie dodajemy oczyszczoną włoszczyznę. Całość gotujemy na wolnym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie zupę zaprawiamy przecierem pomidorowym, śmietaną i mąką. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy dodać również odrobinę majeranku i inne przyprawy. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 03.02.2014 09:37
pyszna zupa
Wafelek2601 20.11.2013 17:47
Bardzo dobra zupka, lubię pomidorową
IKrakowianka 22.07.2012 18:48
bardzo lubię takie zupy
natii3624 10.06.2012 20:50
mmm..super ;)
katarzynka455 14.11.2011 12:57
pomidorowa z zasady jest każda dobra
Kopiko1983 14.11.2011 06:37
Pyszna zupka, pyszna!!!
Katarzyna/kate1980 01.11.2011 22:08
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak