Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo budyniowe babeczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 100 g
kasza manna 50 g
margaryna Kasia 75 g
sól 1 szczypta
cukier 30 g
masa
budyń czekoladowy 1 szt
miękka margaryna 75 g
cukier 3 łyżka
mleko 250 ml
ananas kandyzowany 2 łyżka
perełki cukrowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo budyniowe babeczki

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto szybko wyrobić.
Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić.
Zimnym ciastem wylepić foremki do babeczek i nakłuć widelcem.
Krok 1 - Czekoladowo budyniowe babeczki foto
2
Piec w temperaturze 200 stopni przez 13 minut.
Babeczki po wystygnięciu wyjąć z foremek.
Krok 2 - Czekoladowo budyniowe babeczki foto
3
3/4 mleka zagotować z cukrem.
Resztę mleka zostawić i wymieszać z budyniem.
Gdy mleko się gotuje, wlać rozrobiony budyń i energicznie mieszając zagotować.
Cały czas mieszając gotować chwilę.
Ugotowany budyń całkowicie wystudzić.
Miękką Kasię utrzeć, dodawać po łyżce budyniu cały czas mieszać masę.
Krok 3 - Czekoladowo budyniowe babeczki foto
4
Utartą masą napełnić szprycę i dekorować babeczki.
Na koniec poukładać ananasy i perełki.
Krok 4 - Czekoladowo budyniowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 28.07.2012 08:06
piękne babeczki
Agnieszka_B 02.11.2011 10:26
Cudne!!
Mysiunia 02.11.2011 09:19
piękne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak