Nalewka z czarnej porzeczki.

Nalewka z czarnej porzeczki.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • owoców czarnej porzeczki

    1,5 kg
  • wody

    3 litry
  • liści z krzewu czarnej porzeczki

    400 sztuk
  • cukru

    2 kg
  • kwasku cytrynowego

    5 dag
  • spirytusu

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować owoce czarnej porzeczki z wodą i listkami, gotować ok.20 minut i odcedzić. Wsypać cukier i kwasek cytrynowy. Po całkowitym ostudzeniu wlać spirytus, wymieszać i rozlać do butelek. Otrzymamy ok. 5 l pysznej nalewki. Jedyny mankament-nalewka musi odstać ok.2-3 miesięcy,aby jej skosztować. Ale naprawdę warto poczekać.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

13.06.2012 20:09
na zdrówko

wedith1

02.10.2010 10:48
Na chłodne wieczory, łyczek takiej naleweczki....pycha! :)

Ewa104

24.08.2010 21:56
Zapraszam obie!

misia53

07.08.2010 22:00
No to NA ZDROWIE!

SmacznaPyza

12.07.2010 11:27
kiedyś się wproszę :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat