Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z czarnej porzeczki.

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

owoców czarnej porzeczki 1,5 kg
wody 3 litry
liści z krzewu czarnej porzeczki 400 sztuk
cukru 2 kg
kwasku cytrynowego 5 dag
spirytusu 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z czarnej porzeczki.

Zagotować owoce czarnej porzeczki z wodą i listkami, gotować ok.20 minut i odcedzić. Wsypać cukier i kwasek cytrynowy. Po całkowitym ostudzeniu wlać spirytus, wymieszać i rozlać do butelek. Otrzymamy ok. 5 l pysznej nalewki. Jedyny mankament-nalewka musi odstać ok.2-3 miesięcy,aby jej skosztować. Ale naprawdę warto poczekać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 13.06.2012 20:09
na zdrówko
wedith1 02.10.2010 10:48
Na chłodne wieczory, łyczek takiej naleweczki....pycha! :)
Ewa104 24.08.2010 21:56
Zapraszam obie!
misia53 07.08.2010 22:00
No to NA ZDROWIE!
SmacznaPyza 12.07.2010 11:27
kiedyś się wproszę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak