Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowy orzechowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
cukier puder 10 dag
masło 20 dag
orzechy laskowe 50 dag
żółtko jajek 2 szt
miód 30 dag
sok pomarańczowy 0,5 szk
sól
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowy orzechowiec

Mąkę wymieszać z cukrem i szczyptą soli, dodać masło i żółtka. Zagnieść ciasto i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Sok pomarańczowy podgrzać z miodem i 5 łyżkami wody. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę. Posmarować warstwą miodu i ułożyć orzechy. Ciasto skropić resztą miodu. Piec 20 min. w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 15.02.2014 11:57
Przepyszne jest to ciacho :)
caralajna 24.09.2013 07:46
pyszne ciasto
kate.500 15.08.2013 21:46
pyszne ciasto
karolina1869 24.07.2012 21:57
uwielbiam takie ciasta
karolina1869 24.07.2012 21:57
uwielbiam takie ciasta
smakoszek 30.05.2012 16:04
pyszne ciacho
barbara11561 08.03.2012 11:29
pyszne
alaaa 20.02.2012 15:31
miód i orzechy świetne połączenie
Wacław 26.12.2011 11:32
pyszne !
Magdalena1110 03.11.2011 19:09
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak