Surówka z kwaszonej kapusty.

Surówka z kwaszonej kapusty.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kwaszonej kapusty

    0,5 kg
  • marchew

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • szczypiorku

    1/2 pęczka
  • cukru

    1 płaska łyżeczka
  • oliwy z oliwek

    3 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • cebula czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę odcisnąć z soku, pokroić. Marchewkę i jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę drobno pokroić, podobnie szczypiorek. Wszystkie składniki połączyć, wlać oliwę, wsypać cukier i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić do lodówki na min. 20 minut, po czym ponownie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

13.02.2013 10:58
do rybki mniam

AgaS10

20.01.2012 20:49
a ja jem nawet kapustę kiszona na chlebie:)

Ewa104

08.10.2011 17:54
Ewciu,ja też tak mam że podjadam kapustę zanim zrobię surówkę.Same witaminki.

ZEWA

08.10.2011 09:05
kapucha kiszona to jest to, jak robię ją na obiad to zawsze podjadam taką jeszcze nie doprawioną, a sok jaki pycha

Dorota71

21.09.2010 09:29
smaczna

misia53

12.09.2010 18:12
Podpisuję się pod Pyzą.

dasada1

23.08.2010 12:51
lubię!

noculos

21.08.2010 13:40
lubie takie proste surówki

SmacznaPyza

12.07.2010 11:27
pyszna klasyka i do tego zdrowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat