Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kwaszonej kapusty.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwaszonej kapusty 0,5 kg
marchew 1 szt
jabłko 1 szt
szczypiorku 1/2 pęczka
cukru 1 płaska łyżeczka
oliwy z oliwek 3 łyżki
sól, pieprz do smaku
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kwaszonej kapusty.

Kapustę odcisnąć z soku, pokroić. Marchewkę i jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę drobno pokroić, podobnie szczypiorek. Wszystkie składniki połączyć, wlać oliwę, wsypać cukier i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić do lodówki na min. 20 minut, po czym ponownie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 13.02.2013 10:58
do rybki mniam
AgaS10 20.01.2012 20:49
a ja jem nawet kapustę kiszona na chlebie:)
Ewa104 08.10.2011 17:54
Ewciu,ja też tak mam że podjadam kapustę zanim zrobię surówkę.Same witaminki.
ZEWA 08.10.2011 09:05
kapucha kiszona to jest to, jak robię ją na obiad to zawsze podjadam taką jeszcze nie doprawioną, a sok jaki pycha
Dorota71 21.09.2010 09:29
smaczna
misia53 12.09.2010 18:12
Podpisuję się pod Pyzą.
dasada1 23.08.2010 12:51
lubię!
noculos 21.08.2010 13:40
lubie takie proste surówki
SmacznaPyza 12.07.2010 11:27
pyszna klasyka i do tego zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak