Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kulkami mięsnymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 sztuki
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
rosół 3 l
pieczarki 250 g
marchew 3 sztuki
por 1 sztula
seler 1 sztuka
pietruszka 1 sztyka
paptyka czerwona 1 sztuka
koperek do smaku
pietruszka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kulkami mięsnymi

mięso z surowych udek obieramy,mielimy, dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy, dokładnie mieszamy, formujemy małe kulki
,
kulki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy
rosół podgrzwamy, warzywa z rosoły (marchew, pora, pietruszkę, selera kroimy w kostkę i ponownie dodajemy do rosołu, pieczarki pokrojone w plasterki parzymy i dodajemy do rosołu,,
następnie dodajemy kulki i pokrojoną w paski paprykę
na końcu dodajemy koperek i pietruszkę drobno powiekane

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 17.02.2012 12:40
Jadłem super
agnieszka214 02.11.2011 07:52
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak