Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort rafaello

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 120 g
cukier 120 g
jaja 4 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
masło 150 g
jajko 3 szt
cukier puder 150 g
mleko w proszku 100 g
wiórki kokosowe 60 g
płatki migdałowe 60 g
malibu 100 ml
spirytus 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: tort rafaello

4 jajka sparzam, oddzielam białka od żółtek.
Białka ubijam z cukrem na sztywną pianę, następnie dodaję bardzo delikatnie po jednym żółtku, na koniec przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę.
Masę wylewam na wysmarowaną blachę i wypiekam biszkopt.

Masło ucieram z cukrem pudrem, następnie dodaję po jednym żółtku i dalej ucieram.
Do masy dodaję mleko w proszku, likier i spirytus, ucieram na gładką masę.
Dodaję do niej kolejno płatki migdałowe i kokos

Na upieczony i przestudzony biszkopt przekładam masę rafaello i dekoruję ja obficie płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi.

Wkładam do lodówki na około 4godziny

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BeataJ 18.06.2012 21:50
ciekawe...w tej wersji jeszcze nie próbowałam :)
Magda60 30.01.2012 22:22
super
SylwiaMagdaSabin 16.12.2011 09:22
no pysznosci
Tomasz17 10.12.2011 11:05
uwielbiam
sunnymood 05.12.2011 09:38
niebo w gębie ;)
ziutula
ziutula 01.12.2011 22:06
do kawusi pyszności...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak