PLACEK Z JABŁKAMI I BUDYNIEM

PLACEK Z JABŁKAMI I BUDYNIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • jabłka

    1 kg
  • żółtka

    2 szt
  • jajo

    1 szt
  • margaryna

    1 szt
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • kwaśna śmietana

    2 łyżki
  • cukier puder

    200 g
  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • mleko

    3 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 mały
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Wsadzić do zamrażalnika. W trzech szklankach mleka ugotować dwa budynie śmietankowe lub cytrynowe.
Na blachę wyłożyć 1 ciasto, na to pokrojony 1 kg jabłek.
Na jabłka wylać gorący budyń i przykryć drugim ciastem.
Piec ok. 40 minut. Gotowy na drugi dzień.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Malinka

22.12.2012 21:34
Aż ślinka cieknie:)

Margo1

08.12.2012 10:48
bardzo smaczny

zuzanna_z

26.05.2012 11:11
fajny

Mati13

29.09.2011 09:21
bardzo dobry

edyta44

31.08.2011 11:10
pyszne polecam

Pacia

04.08.2011 16:10
bardzo dobre

Wacław

03.08.2011 17:09
pyszny deser

pioge7

16.07.2011 07:02
super smaczny

magdalea

15.07.2011 21:53
przepyszny

Jolanta_P-S

17.04.2011 19:46
musi być smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat