Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z nacią selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 600 gram
sól do smaku
masło 80 gram
mleko 3 łyżki
seler naciowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z nacią selera

Do ugotowanych ziemniaków dodać masło, mleko, sól i seler naciowy -najlepiej świeży, ja dodałam suszony. Wszystko ugnieść do konsystencji puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 02.11.2011 08:26
ja robiąc puree nie dodaj wogle mleka, a samo masło, takze myślę, że 3 łyżki mleka przy obecności masła są wystarczające
SmacznaPyza 01.11.2011 14:49
tylko 3 łyżki mleka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak