Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

powidłowiec

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 g
jajko 3 sztyki
cukier 1,5 szklanki
mleko 1,5 szklanki
mąka 3 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt
powidła 0,5 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: powidłowiec

jajka i cukier ucieramy do białości, wlewamy stopniowo mleko i dodajemy mąkę, wciąż ucierając dodajemy pozostałe składniki, pieczemy na dużej blasze w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 03.03.2012 14:31
a do tego bardzo prosty :)
marcinek 27.01.2012 14:34
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak