Kotlety schabowe w letniej wersji.

Kotlety schabowe w letniej wersji.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 szt
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • wiśnie bez pestek

    200 g
  • wino czerwone wytrawne

    0,5 szkl
  • sól, pieprz

  • jabłko winne

    3 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbić, natrzeć solą i pieprzem, skropić olejem i sokiem z cytryny wstawić do lodówki na 30 min. Stopic obydwa tłuszcze, zrumienić kotlety do miekkości. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone w plasterki jabłka, dodać wiśnie i podlać winem. Podawać kotlety ułożone na półmisku udekorowane jabłkami i wiśniami. Polać powstałym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat