Popielcowy śledź.

Popielcowy śledź.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wymoczonych płatów śledziowych:

    1 kg
  • śmietany kwaśnej 12 %

    40 dag
  • majonezu

    3 łyżki
  • chrzanu ze słoiczka

    2 łyżki
  • pieprzu cytrynowego

    1 łyżka
  • cebuli

    3-4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie najlepiej przygotować dzień wcześniej. Płaty śledziowe pokroić na ok.5 cm kawałki.Cebule pokroić w cienkie półplastry, sparzyć wrzątkiem i ostudzić. Śmietanę, majonez, chrzan i pieprz cytrynowy wymieszać i zalać śledzie z cebulą. Dokładnie połączyć i wstawić na noc do lodówki. Podawać z ziemniakami z wody lub w mundurkach.

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

beatkaa153

17.06.2012 17:16
smaczny obiadek dla mojego taty bo ja za śledziami nie przepadam

Justyna223

23.07.2011 17:03
popielcowy to trzeba go popiołem posypać hihi:) super śledzik bardzo lubię takie śledziki

ana00

30.05.2011 20:16
jak super podane ;)

Sarenka

13.01.2011 16:58
Widze, ze lubisz sledziki. Ja niekoniecznie, ale maz bardzo lubi takie salatki.

ZEWA

07.09.2010 21:12
Oj uwielbiam śledzika w każdej postaci. Dziś właśnie zrobiłam z cebulką i papryką. Przegryza się w lodówce.

noculos

16.08.2010 12:23
popielcowy... fajny

SmacznaPyza

11.07.2010 11:47
takie śledzia robię, ale malutko bo tylko ja go u nas jem...chłopaki się nie znają!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat