Biszkopt cappuccino.

Biszkopt cappuccino.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaj

    6 sztuk
  • mąki

    1 szklanka
  • cukru pudru

    1 szklanka
  • proszku do pieczenia

    1 łyżeczka
  • octu

    2 łyżki
  • budyniu śmietankowego lub waniliowego

    2 sztuki
  • mleka

    2 szklanki
  • margaryna lub masło

    25 dag
  • bitej śmietany w proszku (takiej do ubijania z mlekiem)

    2 torebki
  • mleka do cappuccina

    1 szklanka
  • żelatyny

    1,5 łyżki
  • cappuccino

    1 porcja
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić białka na sztywną pianę, stopniowo dodawać małymi partiami cukier puder. Cały czas ubijając dodawać po 1 żółtku a na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia i ocet. Wszystkie składniki (to ważne) dodajemy stopniowo w małych ilościach nie przerywając ubijania i mieszamy zawsze w jedną stronę. Wylać ciasto na dużą blachę, natłuszczoną i posypaną bułką tartą i piec ok 30 minut w temp. 180 stopni. Po wystygnięciu przekroić wzdłuż na dwie warstwy. Ugotować 2 budynie w 0,5 l mleka, ostudzić. Margarynę utrzeć na puch i stopniowo dodawać budyń. Na koniec wrzucić bakalie i wymieszać. Przełożyć masą biszkopt. Zagotować szklankę mleka i rozpuścić w niej cappuccino, wystudzić. Zmiksować z bitą śmietaną w proszku. Dodać żelatynę rozpuszczoną w 0,5 szklanki gorącej wody i ostudzoną. Włożyć na wierzch ciasta, rozsmarować. Ja udekorowałam wiórkami kokosowymi i słodkim kakao.

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

05.06.2013 21:16
bardzo smaczny

ajres

28.01.2013 18:31
dobre

Goya

11.11.2011 11:20
pycha

olivka

06.08.2011 10:33
Można nacieszyć oko!

maryśka

25.06.2011 10:03
super

patusia

03.01.2011 01:08
Ciasto wygląda rewelacyjnie :)

Henryka2

03.12.2010 20:44
Jaka szkoda,że mogę tylko popatrzeć!

Grażyna13

30.11.2010 19:32
bardzo mi się podoba !

beatkaa153

22.09.2010 20:56
super przepis

ZEWA

11.09.2010 15:31
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat