Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalczyk ze skwareczkami i cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 2 kg
boczek 20 dag
cebula 2 sztuki
majeranek 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Smalczyk ze skwareczkami i cebulką

Słoninę kroimy w drobniuteńką kosteczkę (tak by skwarki potem były malutkie). Wkładamy do garnka i gotujemy na niewielkim ogniu. Boczek również kroimy w kosteczkę. Kiedy słonina zacznie nabierać złotego koloru, czas na dodanie do niej boczku. Gotujemy słoninę z boczkiem jeszcze około pół godziny. Zdejmujemy smalec z ognia, wrzucamy do niego pokrojoną w kosteczkę cebulkę oraz majeranek. Wlewamy do słoików i zakręcamy.Trzymamy w lodówce. Jemy z chlebkiem, posolony, z dodatkiem kiszonego ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 12.11.2011 20:46
taki smaluszek często wolę zjeść niż dziwną wędlinę....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak