sałatkia z gruszek i selera

sałatkia z gruszek i selera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    4 szt
  • seler korzeniowy

    1 szt
  • migdały płatki

    50 g
  • majonez tradycyjny

    1/2 szkl
  • sól, pieprz

    do smaku
  • liść mięty

    do dekoracji
  • imbir świeży

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler ugotować, odcedzić, obrać, pokroić w paseczki. Gruszki obrać i pokroić na cząstki. Imbir zmiażdzyc, utrzeć z namoczonymi i odciśniętymi płatkami migdałów. Wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Na ółmisku ułożyć seler, a na nim gruszki, i polać sosem. Udekorować liściem mięty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat