Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatkia z gruszek i selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 szt
seler korzeniowy 1 szt
migdały płatki 50 g
majonez tradycyjny 1/2 szkl
sól, pieprz do smaku
liść mięty do dekoracji
imbir świeży 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatkia z gruszek i selera

Seler ugotować, odcedzić, obrać, pokroić w paseczki. Gruszki obrać i pokroić na cząstki. Imbir zmiażdzyc, utrzeć z namoczonymi i odciśniętymi płatkami migdałów. Wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Na ółmisku ułożyć seler, a na nim gruszki, i polać sosem. Udekorować liściem mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak