Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty i kalarepki.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 kg
marchew 1 szt
jabłko 1 szt
kalarepka młoda 1 szt
kukurydza marynowana 1 szkl
ogórki kiszone 2 szt
majonez 3-4 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty i kalarepki.

Kapustę białą bardzo drobno posiekać, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Obraną kalarepkę, jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Kiszone ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, posiekaną natkę pietruszki, wlać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.04.2013 13:28
Świetne połączenie, bardzo mi odpowiada.
olkaaa 06.04.2012 07:59
bardzo fajna
Iwusia 07.03.2012 22:40
wygląda bardzo smacznie
Motorek 02.03.2012 09:51
pycha
Wacław 12.02.2012 21:12
pyszna,lubię sałatki
Iwona51
Iwona51 04.11.2011 15:59
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak