Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowe bałwanki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 sztuk
cukier 1/3 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól szczypta
pisaki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowe bałwanki

Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli, pod koniec ubijania dodać stopniowo cukier, a następnie mąkę ziemniaczaną. Za pomocą szprycy / rękawa cukierniczego z okrągłą końcówka wycisnąć obrys koła bałwanka, pamiętając by brzegi się stykały, a następnie wypełniamy bałwanka pianą. Gotowe bałwanki umieszczamy w piekarniku na 60 min w temp. 140\'C. Gotowe bałwanki pozostawiamy do przestygnięcia, a następnie dekorujemy za pomocą pisaków jadalnych. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 27.08.2013 12:24
Cuda;) A ten szalik-genialny!!
kate.500 07.12.2012 22:57
pyszny pomysl
caralajna 24.07.2012 10:28
cudne :)
RenataZ-et 17.04.2012 20:11
super
IKrakowianka 10.04.2012 19:41
ale śliczny :)
Wafelek2601 08.01.2012 10:51
super
pioge7 09.11.2011 09:43
super
Katarzyna/kate1980 01.11.2011 22:08
jakie śliczne
artur7 01.11.2011 13:12
super
SylwiaMagdaSabin 01.11.2011 11:22
super wygląda
aginaa 01.11.2011 09:44
takie juz swiateczne :)
iziona 01.11.2011 07:33
Jeszcze troszkę i będziemy tworzyć takie ciasteczka .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak