Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulonik
jabłka 2 duże
jaja 1 sztuka
cukier puder do posypania
tłuszcz do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie

1. Ciasto francuskie pokroić na kawałki ok 8cm x 8cm

2. Jabłka zetrzeć na tarce

3. Jabłka nakładać na ciasto, skleić brzegi tak aby powstał trójkąt, ponacinać od góry

4. Jajko rozbełtać i natrzeć nim gotowe ciasteczka.

5. Blaszkę posmarować olejem lub margaryną, położyć ciasteczka.

6. Piec ok 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 20.01.2013 15:41
świetne
Pietruszka 07.01.2013 14:50
ładnie wyglądają
Botwinka 16.10.2012 00:00
pycha
Ada-Gaba 07.10.2012 12:11
szybko i pysznie
iziona 01.11.2011 07:34
uwielbiam takie ciasto francuskie z jabłkami .
Monika111 01.11.2011 06:59
Fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak