Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piankowe ciasto

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka brzoskwiniowa 1 szt.
galaretka cytrynowa 1 szt.
kakao 4 łyżki
Biszkopty 15 sztuk
jogurt naturalny 3 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piankowe ciasto

Na spód tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia, kruszymy biszkopty.

Galaretki rozpuszczamy wg przepisu, każda w innym naczyniu. Ostudzamy. Do cytrynowej dodajemy jogurt ( 400 ml ). Gdy zacznie tężeć zalewamy biszkopty. Wkładamy do lodówki. Drugi jogurt miksujemy z kakaem + rozrobioną wg przepisu żelatyną. Wylewamy na żółtą piankę. Schładzamy. Trzeci jogurt miksujemy z samą żelatyną ( zrobioną wg przepisu na opakowaniu ). Wylewamy. Schładzamy. Na samą górę wylewamy tężejącą brzoskwiniową galaretkę. Schładzamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 25.08.2012 23:18
super
kasienka23 24.03.2012 11:05
fajny przepis
Miki 18.03.2012 21:26
mniam
1j1o1l1a1 01.11.2011 19:12
apetyczne:)
zielonamorelka 31.10.2011 22:29
błyskawiczne ciasto na wypadek gdy goście zapowiedzą się chwilę przed przybyciem.błyskawiczne mimo że czas podany tu długo to mi idzie raz dwa bo wkładam blachę do zamrażalki i po kilku min galaretki tężeją

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak