Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z halibuta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostki rosołowe 2 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
śmietanka Wypasiona 125 ml
ziele angielskie 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sok z cytryny
mąka 1 łyżka
natka pietruszki
sól
pieprz
halibut 800 dzwonka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z halibuta

Rybę rozmrażamy, solimy i odstawiamy na 30 minut. Marchew i cebulę gotujemy w 1,5 l wody, a następnie wyjmujemy. Do powstałego wywaru dodajemy sok z cytryny oraz kostki rosołowe. Wkładamy rybę i gotujemy powoli przez 10 minut. Ostrożnie wyjmujemy, a do zupy wlewamy śmietanę połączoną z mąką. Zagotowujemy. Rybę rozkładamy na talerzach, zalewamy zupą i posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 26.07.2013 10:05
smaczny pomysł
cooleczka 18.07.2013 14:55
świetny obiad
Seba 04.07.2013 08:59
smaczna zupka
Iwusia 25.03.2013 23:07
podoba mi się ten przepis
Beata23 25.12.2012 12:53
pyszna ta zupa
Bożena13 26.07.2012 09:12
najlepsze są zupy rybne;))
Znachor 21.08.2022 10:32
Też jestem tego zdania.f
Dorota59 15.05.2012 17:49
nigdy nie jadłam rybnej zupy
luki1984 21.02.2012 22:57
nigdy nie jadłem...
Wafelek2601 16.12.2011 09:26
pycha
mirosława4 02.11.2011 16:39
smaczna zupka
RenataZ-et 02.11.2011 15:16
lubię rybne zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak