Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka peklowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól kuchenna 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
golonka 1 kg
włoszczyzna suszona 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka peklowa

Zalewa: na 1 ½ litra przegotowanej wystudzonej wody dodać 1 łyżkę soli peklowej Prymat (15g), po 1 łyżce soli kuchennej i cukru, 2 liście laurowe Prymat, 3 ziarna ziele angielskiego Prymat.
1 kg surowych golonek zalać wcześniej przegotowaną zalewą po czym wstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Zapeklowane golonki przełozyc do garnka, zalać wodą, dodać 1 łyżkę włoszczyzny suszonej Prymat, liść laurowy Prymat i kostkę rosołu warzywnego KUCHAREK, a następnie gotować około 3 godzin (aż mięso będzie miękkie). W razie potrzeby doprawić do smaku przyprawą do potraw KUCHAREK.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 14.09.2011 10:15
smakowite polecam
kotlet 15.03.2011 23:51
nie przepadam ale wiem, że ma pełno zwolenników
Adamorek 10.02.2011 19:15
bledziutka:)
szajba2 16.01.2011 19:01
aż takim smakoszem nie jestem
berys18 03.01.2011 08:49
ulubione danie mego męża
rakow2
rakow2 07.10.2010 15:35
typowo polska potrawa
Barbara55 28.08.2010 12:10
oby nie za tłuste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak