Schabowe a\'la cordon blue

Schabowe a\'la cordon blue

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • musztarda

    1 łyżka
  • ser żółty

    4 plastry
  • mąka

    7-8 łyżek
  • mleko

    150 ml
  • jajka

    2
  • olej

  • masło

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łużki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbić, oprószyć silą i pieprzem. Czosnek przecisnąć przez praskę.Każdy kotlet posmarować musztardą, czosnkiem, posypać natką, przykryć plasterkiem sera. Złożyć na pół i spiąć wykałaczką. Z mąki, mleka, jajek i soli przygotować ciasto. Maczać w nim kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, położyć na wierzchu wiórki masła i zapiekać 10 min. w temp 200 st. C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat