Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony filet indyczy

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1,3 kg
oliwa 100 ml
sos sojowy jasny 1 łyżka
czosnek 5 ząbków
cytryna ½ szt.
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony filet indyczy

W szklanym naczyniu wymieszać oliwę z oliwek z sosem sojowym, sokiem wyciśniętym z cytryny, ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę oraz z przyprawami (ilość według indywidualnych upodobań). Do przyrządzonej marynaty włożyć mięso. Przykryć i odstawić na 12 godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym, a naczynie w rękawie do pieczenia. Piec 70 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.01.2012 11:18
pyszne
Sarenka 05.12.2011 15:31
Najlepsza wędlinka, bo swojska. Wygląda pysznie.
Misiek1 28.11.2011 08:42
Apetyczne
Nina7 24.11.2011 10:09
Super smaczne mięsko!
aguus 15.11.2011 06:51
Bardzo lubię pieczone mięsa i to z taka ilością przypraw:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak