zupa kalafiorowa

zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    0,5 kg
  • ćwiartka z kurczaka

    1 szt
  • kalafior

    1
  • koperek

    1 pęczek
  • sól, pieprz

    1
  • śmietana 12%

    1
  • bulion

    2 szt
  • włoszczyzna

    0,5 (krojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dokładnie wymyte mięso gotujemy około 30 minut, na koniec dodajemy bulionetki.
Do zagotowanego bulionu dodajemy włoszczyznę - gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut, następnie dodajemy kalafior podzielony na różyczki - gotujemy aż zmięknie, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zabielamy śmietana. Podajemy posypaną koperkiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

14.11.2011 23:40
Lubię takie zupy jarzynowe :)

buksiak12

19.09.2010 11:21
aż zgłodniałem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat