Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kalafiorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 0,5 kg
ćwiartka z kurczaka 1 szt
kalafior 1
koperek 1 pęczek
sól, pieprz 1
śmietana 12% 1
bulion 2 szt
włoszczyzna 0,5 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kalafiorowa

Dokładnie wymyte mięso gotujemy około 30 minut, na koniec dodajemy bulionetki.
Do zagotowanego bulionu dodajemy włoszczyznę - gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut, następnie dodajemy kalafior podzielony na różyczki - gotujemy aż zmięknie, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zabielamy śmietana. Podajemy posypaną koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 14.11.2011 23:40
Lubię takie zupy jarzynowe :)
buksiak12 19.09.2010 11:21
aż zgłodniałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak