Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe ze śmietaną i bananami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt ciemny 1 szt.
śmietana kremówka 750 ml
śmietan fix 3 szt.
cukier wanilinowy 2 szt.
cukier drobny 0,5 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
woda 120 ml
cukier puder 3 łyżki
banan 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe ze śmietaną i bananami

Biszkopt ciemny przekroić na pół. Ubić śmietanę z śmietan-fixem, dodać cukier wanilinowy i cukier drobny. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić, dodawać do śmietany, na koniec dodac obrane i pokrojone w kostkę banany, delikatnie wymieszać łyżką , wyłożyc na spód biszkoptu, przykryć drugą częścią. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 10.01.2012 09:31
uwielbiam takie słodkości:)
Wacław 19.12.2011 11:52
pycha !
mari 07.12.2011 19:42
mniam!
mari 07.12.2011 19:42
mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak