Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki z szynki z lubczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 500 gram
sól do smaku
olej roślinny 6 łyżek
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
woda 500 ml
Liść lubczyku suszony Prymat 3 łyżki
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z szynki z lubczykiem

Szynkę umyć, pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem z obydwu stron, posypać solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. Na patelni rozgrzać olej roślinny, ułożyć szynkę. Smażyć, gdy mieso juz nabierze \"koloru\" wlać wodę i dusić. Posypać zieleniną, dodać przyprawe do dań Kucharek, mieso obrócić na drugą stronę i dalej dusić, do miekkości. Podawać z kaszą jeczmienną lub gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 12.03.2013 15:34
rewelacja mniam
Papryczka 25.11.2011 11:12
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak