Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaje z masłem

5.0
(46)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt podwójna
masło 0,5 kost
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól
mąka 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje z masłem

Filety z kurczaka podzielić na 4 porcje, lekko rozbić tłuczkiem. Następnie obsypać filety solą i pieprzem. Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki. Każdy słupek masła, układać na plastrze fileta. Zwijamy filety w roladkę. Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Panierować dewolaje w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć dewolaje w głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu przez parę minut na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 11.11.2013 14:08
mniam pycha
Monika111 31.10.2011 17:58
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak