Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie meksykańskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 2 średnie
cebula biała 3 szt
mięso mielone 1 kg
pieczarki 1 kg
ketchum kotlin ostry 1 szt
sól, pieprz
fasola czerwona z puszki 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Danie meksykańskie

mięso mielone delikatnie solimy i smażymy w kulkach ( coś jak na spagetti tylko większe )
przekładamy do miseczki , na tym samym oleju smażymy cebule pokrojona w talarki , do tego dodajemy poszatkowana kapuste pekinska i pieczarki pokrojone w plasterki wszystko razem smażymy ( można częściami ).
usmażone przerzucamy do garnka zalewamy małą ilością wody ( kansystencja odrobinę rzadsza niż bigos) i gotujemy tak żeby kapusta była miękka do tego dodajemy mielone i czerwona fasole chwile gotujemy .
Dodajemy ketchup i lekko doprawiamy wg uznania ( sol , pieprz , można tabasco)
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak