Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto mleczno-kakaowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kost.
cukier 1,5 szkl.
mleko 1,5 szkl.
mąka 4 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
jajko 2-3 szt.
cynamon Prymat 1 łyżka
marmolada 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto mleczno-kakaowe

w rondelku zagotować mleko,margarynę i cukier wystudzić i do przestudzonej masy dodać wymieszaną mąkę z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia,kakao,cynamon i powidła lub marmoladę dokładnie wymieszać dodać jajka i ponownie wymieszać wylać do natłuszczonej blachy i upiec w temp.180st.ok.30min.po wystygnięciu posypać cukrem pudrem lub polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.06.2013 05:49
lubię ciemne ciasta
Iwusia 23.11.2012 23:08
wygląda pysznie
Wacław 31.05.2012 09:42
pycha !
Angelika10 31.10.2011 20:40
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak