Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
truskawki świeże 0,5 szt
galaretka pomarańczowa 2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z truskawkami

Kroki postępowania

1
BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek, ubić z cukrem na sztywną pianę.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku i mąkę, delikatnie wymieszać.
Krok 1 - Biszkopt z truskawkami foto
2
Blachę wysmarować tłuszczem, przelać ciasto, wstawić do piekarnika i piec ok.30 minut w 175 stop.
Ciasto ostudzić.
Krok 2 - Biszkopt z truskawkami foto
3
Truskawki oszypułkować, umyć, osączyć, ułożyć na wystudzonym biszkopcie.
Krok 3 - Biszkopt z truskawkami foto
4
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu.
Krok 4 - Biszkopt z truskawkami foto
5
Tężejącą galaretką zalać truskawki, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Krok 5 - Biszkopt z truskawkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jarlin 01.11.2011 10:35
lubię
Mati13 31.10.2011 21:40
superowy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak