Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
grzyby suszone 3 dag
pietruszka siekana 1 łyżka
sól 1 szczypta
piperz 1 szczypta
cebula 1 sztuka
włoszczyzna 25 dag
mięso z kości 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby umyć namoczyć 2 godziny zalać zimną wodą gotować z pokrajaną cebulą pod przykryciem
Kości i mięso opłukać zalać wodą osolić wolno gotować Gdy mięso stanie się na wpół miękkie włożyć oczyszczoną włoszczyzną i gotować do miękkości Przecedzić wywar połączyć z odcedzonymi grzybami przyprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fasola 31.10.2011 16:04
super jeszcze z grzybkami wlasnoręcznie uzbieranymi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak