Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z pieczarkami w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 250 g
cebula 1 szt
Łopatka b/k 1,20 kg
białko 1 szt
masło 1 łyżka
sól i pieprz
tymianek
rosół 1 szkl
ciasto francuskie 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z pieczarkami w cieście

Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać posiekać. Ciasto francuskie wyjąć, rozmrozić. Łopatkę natrzeć przyprawami, odstawić w chłodne miejsce na 1,5 godziny. Blachę wysmarować tłuszczem. Na blasze ułożyć mięso, włożyć do piekarnika na 190 stop. Piec przez ok. 45 minut, skrapiając rosołem. Na patelni rozgrzać masło, włożyć cebulę, przesmażyć. Do przesmażonej cebuli dodać, pieczarki, razem z cebulą podsmażyć i ostudzić. Do ostudzonej cebuli z pieczarkami, dodać jajko, sól i pieprz, wymieszać. Rozmrożone ciasto, rozwinąć, rozsmarować pieczarkowy farsz, położyć na nim mięso, zacisnąć brzegi, posmarować białkiem. Piec w 220 stop. Przez 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak