Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z grzybów leśnych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
soja 0,5 kg
olej sojowy 6 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mąka razowa 4 łyżki
pieprz
sól
mleko 2 szkl
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z grzybów leśnych

Grzyby leśne umyć, osączyć, większe pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przesmażyć grzyby. Soję ugotować według przepisu na opakowaniu, zemleć. Zmieloną soję wymieszać z podsmażonymi i ostudzonymi grzybami. Do masy grzybowej, dodać jajka, mąkę i mleko. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić na gładką masę. Formę wysmarować 2 łyżkami oleju i w rogach posypać tartą bułką. Wyłożyć masę, posypać bułką i piec 40 minut w 200 stop

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 17.12.2011 15:59
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak