Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4
paseczek wędzonki
olej
mąka 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz
sos pieczeniowy 1 op. (ze śliwką)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z boczkiem

Zacznijmy od kotletów , które musimy najpierw rozbić potem posolić . Cebule obieramy i kroimy w pół plasterki zeszklić na łyżeczce oleju dodać paski wędzonki , które musimy z paska pokroić cienkie plasterki i zasmażyć . Doprawiamy majerankiem., pieprzem i na mięsie układamy porcje farszu i zwinąć w rolady obtaczamy w mące . Smażymy na rumiano . Sos przygotować według przepisu na opakowaniu i roladki podać z sosem śliwkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 24.08.2012 00:12
lubię taką roladkę
babcia
babcia 24.08.2012 00:12
lubię taką roladkę
cooleczka 06.07.2012 18:14
super
eduszo
eduszo 06.11.2011 15:29
Lepsze by były z sosem własnej roboty, ale pycha.
pacpaw 31.10.2011 20:43
pierwsza klasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak