Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nerki cielęce z patelni

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 dag
smalec 3 dag
pietruszka posiekana 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Nerki cielęce z patelni

z nerek usunąć nadmiar tłuszczu pzostawiając go w warstwie nie grubszej niż 1 cm namoczy c w wodzie na 1 godzinę dokładnie opłukać w kilka wodach nerki osuszyć pokrajać w skośne plastry grubości 1/2 cm oprószyć maąką osolić smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obus tron dosmażyć na słabszym ogniu podawać na patelni na której się smaży posypać pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak