Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z lina

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 80 dag
włoszcyzna 15 dag
tłuszcz 4 dag
mąka 2 dag
śmeitana 1/8 l
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
majonez 1 szczypta
papryka mielona 1 szczypta
sól 1 szczypta
piperz 1 szczypta
pietruszka siekana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z lina

Warzywa oczyścić opłukać w paski ugotować w małej ilości wody na pół miękko rybę odfiletować z głowy i ości ugotować wywar filety pokrajać w paseki szerokości 1,5 cm osmażyć szybko na rozgrzanym tłuszczu warzywa połączyć rybą wlać 4 łyżki wywaru osolić gotować 20 minut mąkę rozmieszać w zimnej wywaru dodać śmietanę przyprawić do smaku przyprawami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 31.10.2011 15:42
supcio
ronald88 31.10.2011 15:42
supcio
Emilia22 31.10.2011 13:20
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak